شخصی

دانستنی هایی در مورد زعفران
نویسنده : مجید غفرانی - ساعت ۱:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/٧/۱٥

نام

واژهٔ زعفران از طریق زبان عربی به زبان‌های دیگر راه یافته ولی اصلیت خود این واژه ناشناخته‌است. واژهٔ فارسی برای گیاه زعفران کُرکُم است. که در فارسی میانه به صورت کورکوم تلفظ می‌شد. در زبان ترکی زفرون (زفرو) و در عربی الزعفران در انگلیسی saffron در اسپانیایی azafrán در فرانسه safrane در ایتالیایی zaferano به هندی zuffron تلفظ می‌شود.

 

زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده کمک می کند


زعفران گیاهی است بومی استان خراسان که از قدیم در سفره غذای مردم ایران به عنوان یک چاشنی و رنگ دهنده ، پای ثابت غذاهای ایرانی بوده است . به گزارش ایسنا ، از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویه جات ، خواص درمانی مختلفی در نظر می گرفتند . امروزه بر مبنای تحقیقات علمی که در ادامه استفاده فراگیر از زعفران در طب سنتی و گیاهی انجام شده ، خواص متعدد زعفران و اثر بخشی ترکیبات موثر آن توجه بسیار زیاد محققان ، شرکتهای داروسازی و دست اندرکاران علم پزشکی را به خود جلب نموده است . نتایج نشان می دهد که در آینده ای نزدیک ، زعفران یکی از مهمترین جایگزین های داروهای شیمیایی خواهد بود . براساس این تحقیقات زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده کمک می کند . این ماده خوراکی علاوه بر آنکه محرکه و تقویت کننده تمایلات جنسی است ، به عنوان مسکن به ویژه در درمان دردهای لثه و قولنج نیز تأثیرگذار است . تحقیقات پزشکی ثابت کرده زعفران خواص ضد سرطانی داشته و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل می کند .

زعفران همچنین ماده ای شادی بخش ، آرام بخش ، تقویت کننده حافظه ، افرایش دهنده تمرکز ، ضد تشنج ، افسردگی ، اسپاسم ، آلزایمر و پارکینسون است که در درمان دردهای عصبی و کم خوابی نیز مفید است . بنابر یک تحقیق دارویی دیگر زعفران به علت وجود تیامین ، ریبوفلاوین و مواد معدنی برای درمان فشار خون ، کاهش درصد احتمال بروزبیماریهای قلبی ، تصلب شرائین و افرایش سلامت قلب نیر بسیار مفید است .

این گیاه دارویی در درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم ، سرماخوردگی ، سرفه ، افزایش جریان خون در شبکیه ، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه در اثز پیری نیز کاربرد دارد .زعفران در صورت استعمال خارجی برای درمان کوفتگی و روماتیسم نیز مفید است . همچنین تحقیقات فراوان انجام شده نشان می دهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تأثیر داشته است .

 

 تربت حیدریه با تولید بیش از ۱۵۰ تن زعفران خشک اولین منطقه از لحاظ تولید زعفران در دنیا است. ایران در مجموع با تولید ۱۵۰-۱۷۰ تن زعفران بزرگترین کشور تولید کننده زعفران در جهان محسوب می‌شود و استان خراسان رضوی بیشترین مقدار زعفران تولیدی کشور را دارا می‌باشد به نحوی که در سال ۱۳۸۶ بیش از ۴۱هزار هکتار از اراضی این استان زیر کشت این محصول قرار گرفت. این شهرستان به تنهایی بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا را تولید می‌نماید.

 

مصارف غذایی و صنعتی زعفران



                 زعفران خشک شده

زعفران به جهت طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور در غذاها (به ویژه همراه با برنج)، صنایع شرینی‌سازی، داروسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد.

 

تقلب در فروش زعفران



بازار مشهد و فروش زعفران

چون زعفران بسیار گران قیمت می‌باشد، از قدیم سوداگران حقه باز در آن دستکاری می‌کردند و مجازات تقلب در زعفران گاهی حکم اعدام داشته‌است. مهم‌ترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت می‌گیرد گل رنگ می‌باشد که شباهتی به زعفران دارد و می‌تواند ایجاد رنگ زرد کند.گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا آب نبات و عسل اسپری می‌کنند. بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن دختر پیچ می‌گویند یعنی صد درصد طبیعی است و سر ریشه دست نخورده‌است مانند رشته‌ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است....

برای خرید بهترین زعفران و با بهترین کیفیت با بهترین قیمت با ما تماس بگیرید

٠٩٣۵۵٧۶٧١۴٧


comment نظرات ()